Om Østerbro

Østerbro er en administrativ bydel i Københavns kommune med 70.938 (2011) indbyggere. Bydelens areal er 8,74 km2 og befolkningstætheden på 8.116 indbyggere pr. km2. Dog indgår f.x. Fælledparken og Nordhavn i arealet. I de beboede deler er befolkningstætheden langt højere. Østerbro udgør den nordøstlige bydel i Københavns Kommune. Den administrative bydel Østerbro blev etableret pr. 1. januar 2007 ved at Indre Østerbro og Ydre Østerbro blev lagt sammen til en bydel.

"Bro" er en gammel betegnelse for en brolagt vej. Ordet Øster- kommer af, at stenbroen lå lige ud for den gamle byport Østerport, der i middelalderen var placeret for enden af Østergade i det indre København. Under Christian 4.´s store nordlige udvidelse af byen kom den nye Østerport i 1647 til at ligge for enden af Rigensgade. I 1708 blev der bygget en ny Østerport cirka der hvor den nuværende Østerport station ligger.

På hjemmesiden for Østerbro Lokaludvalg www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk kan man læse mere om fremtidens planer/forslag for Østerbro herunder skoledistrikter.

Ejendommen er placeret i skoledistriktet tilhørende Strandvejsskolen. Vedrørende pasning, klubtilbud o.l. kan du læse om på Københavns Kommunes hjemmeside.

 

OM SVANEMØLLEN OG KVARTERET DEROMKRING

På dette link http://www.strandvejskvarteret.dk/102/article/1176/300/ kan man læse en del om Kvarteret af forfatteren Carsten Ohmsen.

 

OMKRING SVANEVÆNGET - Kvarteret ved Svanemøllebugten, er et hæfte udgivet med støtte af Tuborgfondet
i alledning af halvtredsåret for den fø¡ste bebyggelse i Svanemøllekvarteret.

Hent det på linket herunder, det giver et godt indblik i området tilbage i tiden.